2019 seçimlerinden 2024 seçimleri arasında geçen süre içerisinde ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak ve ilçelerinde çok şeyler değişti. Bu derenin altından çok suların aktığını herkes gördü.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yansımaları vatandaşların mutfağına kadar girince 5 sene sonra sandık kozu önlerine gelen vatandaşlar gereken cevabı iktidara verdi ve CHP uzun yılların ardından inanılmaz şekilde oylarını artırarak AK Parti’ye büyük bir ders vererek yerel seçimlerde üstünlüğü ele geçirdi.

22 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti ve onun Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan asla vazgeçmeyen, her seçimde ona inanan ve destek veren milyonlarca seçmen “Bardağın taştığını” görünce frene basarak DUR dedi.

Sandıktan çıkan sonuç CHP’yi zafer sarhoşu yaptı ve gelecek seçimler adına da şimdiden İKTİDAR naraları atılmaya başladı. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına bakıldığında da “BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ” dediğine göre bir dahaki seçimlere kadar yapılan yanlışların mutlaka düzeltilip vatandaşların refah seviyesini eskiden olduğu gibi normal duruma getirebilirse, enflasyon belasını aşağıya çekip ve geçim şartlarını da halledebilirse küskün olan seçmenlerin yeniden Erdoğan’a ve partisi AK Parti’ye dönebileceği uzmanlarca ifade ediliyor.

ZONGULDAK’TA CHP HAKİMİYETİ

Bilindiği gibi çok eskiden beridir Zonguldak’ta ve ilçelerinde CHP’nin ciddi bir üstünlüğü vardı. Özellikle rahmetli Başbakan Bülent Ecevit döneminde yıllar yılı “Zonguldak solun kalesi” olarak ün yapmıştı.

Bu üstünlük 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi kurup tüm Türkiye’de müthiş bir patlama yapıp iktidara gelmesiyle birlikte yaşam standartlarının da vatandaşların lehine olmasıyla AK Parti ülkede 22 yıldır başarılı hizmetlerde bulundu. Ancak 31 Mart yerel seçimlerine gelindiğinde dengeler değişiverdi.

2022-2023 yılları arasında ülkenin ekonomisinin freni iyice patladı, enflasyon tavan yaptı, geçim şartları artık işin işinden çıkılmaz noktaya ulaştı ve halk geçim sıkıntısı yüzünden dibe vurdu ve buna birde emeklilerin isyanı eklenince 31 Mart’ta Türk seçmenleri tercihlerini CHP’den yana kullandı.

Mesajı alan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da kurmaylarını toplayarak görevde kalacağı 4 seneden fazla bir zamanda Türkiye’yi eski başarılı günlerine döndürmek ve enflasyon belasından bu ülkeyi kurtarmak adına düğmeye bastı. Temmuz’da özellikle küskün olan emeklilere geçinebileceği bir zam geleceği üzerinde duruluyor ve diğer aksaklıkların da düzeltilerek yeni bir başlangıç hedefleniyor.

“Neden böyle oldu” başlığıyla yazımıza başladık. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Zonguldak ili ve ilçeleri de aynı şekilde kırmızı oldu. Sadece Devrek ve Kilimli ilçelerinde AK Parti Başkanları kazanırken merkezle birlikte 6 tanesi CHP Belediyeleri olarak hizmet verecek. Zonguldak ve ilçelerinde alınan sonuçları bir kere daha hatırlatarak yazıma nokta koyuyorum ve seçilen başkanlara başarılı çalışmalar diliyorum.

ZONGULDAK MERKEZ:

CHP Tahsin Erdem 30.256 oy.

AKP Selim Alan: 20.869 oy.

OY FARKI: 9387

İLÇELER SONUÇLARI:

EREĞLİ: CHP Halil Posbıyık: 31.364 oy.

AK Parti İbrahim Sezer: 19.757 oy.

OY FARKI: 11.607

ÇAYCUMA: CHP Bülent Kantarcı: 10.194 oy.

AK Parti: Bünyamin Bostancı: 5.801 oy.

OY FARKI: 4393

ALAPLI: CHP Nuri Tekin oyu: 5.747 oy.

AK Parti Recep Ocak: 4.703 oy.

OY FARKI: 1.044

KOZLU: CHP Altuğ Dökmeci: 11.328 oy.

AK Parti Ali Bektaş: 7.094 oy.

OY FARKI: 4234

GÖKÇEBEY: Vedat Öztürk: 2.849 oy.

AK Parti: Erkan Soner Kodaman: 2.295 oy.

OY FARKI: 554

DEVREK: AK PARTİ: Özcan Ulupınar: 7.221 oy.

CHP Çetin Bozkurt: 6.463 oy.

OY FARKI: 758

KİLİMLİ: AK PARTİ. Kamil Altun: 4.677 oy.

CHP Erol Sarıal: 3.232 oy.

OY FARKI: 1445