Öyle günlerden geçiyoruz ki, “Ne oldu bize, nasıl bir toplum olduk”.

Her akşam haberlere bakamaz olduk.

Her kanalda şiddet haberleri.

Ölüm ve yaralama haberleri.

Kadın cinayetleri.

Kavgalar gürültüler.

Hırsızlıklar, dolandırıcılıklar.

Aile içi şiddetler.

Çoluk-çocuğunu ve ailesini katledenler.

Say-say bitmiyor.

İçimiz acıyor, kahroluyoruz.

Müslüman bir toplumda hele hele Türkiye gibi kardeş olan bir ülkede bu kadar yaşanan olaylar karşısında nereye gidiyoruz demeye başladık.

Güvenlik güçleri kanunlar çerçevesinde görevleri gereği elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor gayret ediyor ama olaylar bitmek tükenmek bilmiyor. Her gün olay her gün olaylar.

Bizim yaş gurubumuzda olanlar çok iyi hatırlar. Bırakın insan öldürmeyi kavga dahi etsen yaralama yapsan dışlanırdın selam dahi verilmezdi, herkesin birbirine sevgisi ve saygısı vardı. Her şey dört dörtlük olmasa da böylesine bir ortam hiç yaşanmadı. Nereden nereye geldik çok yazık çok.

Bu üzücü olayların hiç olmaması tek dileğimizdir. Devletimizin bu tür yaşanan olaylara karşı çok ciddi ve kalıcı tedbirlerle önlem alması kaçınılmaz olmuştur. Toplum olarak bunları hak etmiyoruz. Birlik ve beraberlikten ayrılırsak çok daha kötü duruma geliriz. İçinde bulunduğumuz savaşların yaşandığı kötü dünyada bir ve beraber barış içinde kardeşçe yaşamalıyız.

TFF VERİN ARTIK KARARINIZI!

Zonguldak kenti günlerdir devam eden Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında yaşanan 0-0 biten maç sonucu ile ilgili olarak anlaşma var iddiaları sonunda Zonguldak Kömürspor 1 puan farkla haksız yere küme düşürülmüş Nazilli takımı kümede kalmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz maçın sonucunda Türkiye Futbol Federasyonuna itirazda bulunmuş ve haber Türkiye genelinde ŞİKE iddiaları ile çalkalanmaya başlamıştı. Aradan geçen zaman zarfında TFF etik kuruluna yollanan ve incelenmeye alınan maç dosyasının sonucundan ses çıkmaması da eleştirilere neden olmaya devam ediyor.

Türk Televizyonlarında ve spor programlarında da birinci haber olarak gündemde tutulan Ankara-Nazilli maçı ile ilgili olarak Beşiktaş’lı eski futbolcu ve spor yorumcusu Sinan Engin konuyu yine gündeme taşıyarak TFF’ye yaptığı çağrıda, “Verin artık kararınızı ne bekliyorsunuz. Zonguldak şehri bu kararı bekliyor. Zonguldakspor’un hakkını vereceksiniz bu takımı haksız yere küme düşüremezsiniz” yorumlarıyla taktir toplamaya devam etti.

Demek ki burada çok ciddi bir haksızlık yapılmıştır. Futbolun içinden gelen ve yıllarca Beşiktaş gibi büyük bir takımda forma giyen Sinan Engin ve ünlü hakem Ahmet Çakar da maçta şike var diyebiliyorsa TFF bu sorumluluğun altından kaçamaz ve en doğru kararı da vermek zorundadır. Zonguldak bekliyor hepimiz bekliyoruz.