Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın 10 gün boyunca hastanenin Adli Psikiyatr servisinde birlikte kaldığı kişiyi açıkladı.

KORKUSUNDAN UYUYAMIYOR

Erdinç; "Sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın annesini 116 parçaya, anneannesini 6 parçaya ayıran caniyle aynı serviste kaldığı ortaya çıktı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi Adli Psikiyatr servisinde kalan Polat’ın korkusundan uyuyamadığı öğrenildi. Korkusundan kendisiyle özdeşleşen pijamasını Rabia Çataklı’ya hediye etmiş. Polat yeniden Bakırköy Ruh Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne gitmemek için cezaevi yönetimine dilekçe verdi. " ifadelerini kullandı.

AVUKATI ODA TV'YE KONUŞTU

Kara para aklama soruşturmasında tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın adli tıp raporu Bakırköy Başsavcılığı'na gönderildi. Raporda, Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servise yatırılması gerektiği belirtilmesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya Odatv'ye konuştu.

POLAT BAKIRKÖY'Ü İSTEMİYOR

Avukat Kaya, Dilan Polat’ın tutukluluğu süresince daha önce kaldığı hastanede bu kez kalmak istemediğini ve kendisine oradaki hastalardan çekindiğini, korktuğunu söylediğini aktardı. Avukat Kaya Polat'ın çekincesi ve korkuları doğrultusunda bugün bir dilekçe verdiklerini de kaydetti.

DİLAN POLAT DİLEKÇE VERDİ!

Odatv'nin ulaştığı Dilan Polat'ın dilekçesi şu şekilde:

"Müvekkilin sağlık sorunları nedeniyle heyete ve Adlı Tıp değerlendirilmesi neticesinde verilen hastane tedavisine gerek olmadığı kendisini iyi hissettiği ve tutukluluğun cezaevi koşullarında sürdürülmesini talep ettiği istediği belirtmek isteriz.

Daha önce tutukluluk kararı ve tutukluluğun aksa sürdürülmesi nedeniyle ve uzun zaman geçmesi oluşturduğu bir duygusal psikolojik kriz sonrasında kendisine zarar vermiştir geçen sürede konunun hukuken kendisine anlatılması kendisinin meseleyi idrak edip tefekkür etmesi neticesinde bir sorunu olmadığını cezaevi koşullarında yedi aydır yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayabilme halini mevcut olduğunu söylemektedir.

Büyük sürpriz! Lansmana özel fiyatıyla satışta! Büyük sürpriz! Lansmana özel fiyatıyla satışta!

Tedavi edilip edilmeme hakkı anayasa gereği kişiye tanınmış seçimlik serbest bir haktır hayati tehlike olmadığı zaten tespit edilmiştir bunun dışında bireyin iradesi önemlidir.

Yukarıdaki nedenler uyarınca müvekkilin herhangi bir hastaneye yatırılmaması kendi özgür iradesiyle cezaevi koşullarında tutukluluğun sürdürülmesi talebinin kabul edilmesi noktasında gereğini saygılarımla müvekkil adına talep ederim"

RABİA ÇATAKLI İDDİASI

Öte yandan Dilan Polat'ın daha önce Bakırköy'de kaldığı dönemde geçen sene annesini 116 parçaya ayırıp kendi serçe parmağını koparıp yiyen Rabia Çataklı ile aynı koğuşta kaldığı iddia edildi. Polat'ın geçtiğimiz sefer de bu sebeple Bakırköy'den dilekçe vererek erken ayrıldığı ve bu kez sevkinin gerçekleşmesi durumunda Çataklı ile kalacağı iddia edildi.

Söz konusu iddiaya dair Avukat Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın henüz kiminle kalacağının belirlenmediğini ancak Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servisinde yatanlardan genel olarak korktuğunu ifade ettiğini belirtti.

RABİA ÇATAKLI OLAYI NASIL OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesindeki evde meydana gelmişti. Rabia Çataklı, uyudukları sırada annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkaya’ya bıçakla saldırmış annesini ve anneannesini bıçakla öldürdükten sonra cesetleri parçalamaya başlamıştı. Kestiği parçalardan bazılarını camdan dışarı atan Çataklı, bu esnada bağırarak ezan okuduğu ve tekbir getirdiği öğrenilmişti. Sesleri duyarak tedirgin olan komşular durumu jandarmaya bildirmiş, eve gelen ekipler ancak kapıyı kırarak içeri girebilmişti. Ekipler kan gölüne dönen evin içinde Rabia Çataklı’yı çıplak vaziyette elinde bıçakla yakalamıştı. Polisler evin camının kırık olduğunu, ceset parçalarının yanı sıra mutfak malzemelerinin de dışarı atıldığını tespit etmişti.

Çataklı, 56 yaşındaki annesini 110, 77 yaşındaki anneannesini de baltayla 6 yerinden parçalara ayırmıştı. Çataklı, hastanedeki sağlık kontrolünde serçe parmağını koparıp yutmuştu. 5 sakinleştirici iğne yapılarak tutuklanan kadın, ifadesinde "Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Ölecek gibi hissettim. Mehdi olduğumu hissettim. Onların birer şeytan olduğu ve öldürmem gerektiği söylendi. Ben de öyle yaptım. Onları öldürdüm. İkisini de çok severdim" demişti.

Editör: İrem Karagöz