30 Aralık Cumartesi günü iş insanı Bilgin Saçu’nun sahibi olduğu, değerli dost ve arkadaşım UBM Plastik Fabrika Müdürü Yusuf Çakrak’ın daveti üzerine Çaycuma’ya gittim. Uzun zamandır da bu bölgeye gitmemiştim. Hava da güzel olunca davete icap etmek gerekir diye yola koyuldum.

Manzarayı seyrederek ağırdan alarak yaklaşık 50 dakikada Çaycuma’ya ulaştım. Yusuf kardeşimi Çaycuma girişinde telefonla arayarak geleceğim yeri tarif etmesini söyledim. Bana Organize Sanayi Bölgesine (OSB) gelmemi bildirdi ve Perşembe yol ayrımından girerek 3-4 km. sonra OSB’den içeri girdim ve çok rahat bir şekilde tarif ettiği fabrikaya geldim.

Kapıda beni karşıladılar ve fabrikanın yönetim binasından içeri girdiğimde yetkili Müdür dost ve arkadaşım Yusuf Çakrak’ın odasında kendimi buldum. Çok sıcak karşılaması ile ziyaretime başlamış oldum. Hoş beş konuşmalarından sonra UBM’nin ne demek olduğunu ve burada neler üretildiğini merak ediyordum.

Müdür Yusuf Çakrak, son model makinalarla 3 fabrikada üretilen yurt içi ve yurt dışına ihraç ettikleri ürünleri anlatırken Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde böyle mükemmel dev bir tesisin olmasından inanın çok mutlu oldum ve de şaşkınlık içindeydim. Bu 3 fabrikada neler üretiliyor bilginiz olsun istedim. Çünkü her eve hepimize lazım olacak olan her şey yapılıyor. Üstelik de piyasa fiyatlarının altında.

İŞTE BU ÜRÜNLER:

Duşa Kabinler, Jakuzi, Küvet, Banyo teknesi, Sauna, Banyo dolapları, Menfez, Yer süzgeci, Plastik banyo aksesuarları, Bataryalar, Duş telefonları, Duş robotları.

Gerçekten Çaycuma Organize sanayi (OSB) geniş bir alanda kurulu dev fabrika ve tesislerle donanmış harika bir yer ve hatta fabrika ve tesislerin inşaatlarının devam ettiğini de gördüm. Peki yaşadığımız ilimiz Zonguldak bunun neresinde diye sorulacak olunursa çoook uzak kalmışız çoook derim. Gidip görmeniz yeterlidir.

Yusuf Çakrak beyin fabrika Müdürlüğünü yaptığı UBM’de inanın vaktin nasıl geçtiğini anlamadım. Oraya bak, buraya bak, nerede ne nasıl yapılıyor derken saat 4 oluvermişti. Meğerse Çaycuma neymiş de bizim haberimiz yokmuş. Veya varmış da bizler gitmeyince görememişiz.

Çaycuma’nın en büyük avantajı düz alanların çok olması ve arsaların büyüklüğüne bağlı, fakat her yerin bir sahibinin olduğunu da söylemek mümkün. Aldığım bilgilere göre de burada arsalar kapış-kapış satılmış. İş insanları yatırım amacıyla bu bölgede yer bırakmamış. Hani ne demişler “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş.”

Ben buradan değerli dost ve arkadaşım Fabrika Müdürü Yusuf Çakrak’a çok teşekkür ediyorum. İyi ki de beni davet etmiş ve iyi ki de ben buraya giderek OSB’de faaliyet gösteren fabrikaları ve tesisleri görmüşüm.

Ayrıca UBM Plastik tesislerinde ne kadar güzel üretimler yapıldığını da bizzat gözlerimle gördüm. Bu tesisin varlığı ve neler yaptığını maalesef Zonguldak’ta çok az kişi biliyor. Arap ülkeleri de dahil olmak üzere Rusya ve diğer Avrupa ülkelerine yoğun bir talep var ama Yusuf bey dolgun maaşla çalışacak insan aradıkları halde bulamadıklarını ifade ediyor. Yurt içine de tırlarıyla mal sevkiyatı yapılıyor.

Sözün kısası Çaycuma’da çok güzel işler yapılıyor. OSB’nin büyüklüğü adeta göz kamaştırıyor. Zonguldak’ın arazisinin engebeli olmasının dez avantajı ortada. Doğru dürüst bir OSB var mı?

Yıllardır TTK diyerek herkesin gözü buraya kilitlenmiş ama gelinen durumda TTK falan da artık geride planda kalmış. Çaycuma-Filyos bölgesi uçuşta. Zonguldak’ımız ise yorumu sizde. Daha ne yazalım. Teşekkürler Yusuf Çakrak kardeşim. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Kalın sağlıcakla…