Zonguldak’ın ilk vilayeti olan ve 30 bin nüfuslu şehir olarak kurulduğu belirtilen Karaelmas diyarında aradan geçen uzun yıllar içerisinde 600 bine dayanan şehir nüfusu beraberinde otopark sıkıntısını da doruk noktaya getirdi.

Teknolojinin sağladığı imkanlar münasebetiyle ülke genelinde araç yoğunluğunun artması da buna eklenince coğrafi konumu itibariyle dar bir alanda kurulan Zonguldak şehri bu günlerde trafik yoğunluğu sebebiyle zor günlerden geçiyor.

Otoparkların az oluşu araçların sürekli artması ve insanların ihtiyaçtan dolayı arabaya olan düşkünlüğü de buna eklenince şehrin hemen tarafında trafik artık çekilmez noktaya ulaştı.

Göreve seçilen Belediye Başkanları şehirde geniş bir alan bulunamamasını öne sürerek maalesef trafik meselesi bir türlü çözülemiyor.

LAVUAR ALANININ ALTI

Uzun yıllardır yapılamayan ve altına 450-500 araçlı otopark yapılmasının projesi yapılıp daha sonra vaz geçilen ve şimdilerde de Lavuar alanının çalışmalarının da durması işi iyiden iyiye çıkmaz sokmuş durumda.

Yeni göreve seçilen CHP Belediye Başkanı Tahsin Erdem de otopark sıkıntısı ile ilgili yaptığı açıklamasında öncelikli olarak bu soruna çözüm arayacaklarını ve Vali ile birlikte ciddi şekilde durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtmişti.

HER YER PARK YERİ OLDU

Bu arada mevcut olan otoparkların da çok pahalı olması sebebiyle vatandaşlar araçlarını otopark yerine şehrin her tarafında neresi boş ise oraya park yapmaya başladı. Hal böyle olunca trafik akışı da ciddi şekilde etkilenerek eleştiriler de peş peşe geliyor.

Vatandaşlar da bu duruma tepki göstererek yetkililere çağrı yapmak suretiyle bu sorunun mutlaka en kısa zamanda bir hal yoluna kavuşturmalarını istiyor.

Bu arada konunun önemine binaen İhsan Boz isimli vatandaş otopark sorunu hakkında Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e şu paylaşımı yapmış:

“Başkanım önce Zonguldak'taki otoparklar nerede ve ücretleri ne kadar? herkesin bilgisi olması lazım. Yol kenarları, kurum yanları, sosyete pazarı varken fahiş fiyatla adam niye otoparka gitsin? Erdem yeğenim bir iyilik etsin de düşük ücretle bir otopark yeri göstersin.”

Başkan Tahsin Erdem’e yaptığımız hayırlı olsun ziyaretinde de bu önemli konu hakkında öncelikli çözeceği sorun olarak basın mensuplarına açıklama yapmıştı. Bakalım bu ciddi otopark sorunu nasıl çözüme kavuşacak. Gerçekten bu sıkıntı baş ağrısı yapmaya başladı.