31 Mart 2024 yerel seçimleri bitti gitti, gerisinde de CHP’nin zaferi olarak tarihe geçti.

22 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ilk defa bu kadar ağır bir yenilgi aldı. Yıllardır iktidarın peşine takılı kalan ve bir türlü beklenen başarıyı sağlayamayan CHP müthiş bir başarıya imza atarak Türkiye’nin dört bir tarafını kırmızıya çevirdi.

Hal böyle olunca AK Parti kanadında tatsız-tuzsuz bir bayram yaşanırken asıl bayramı seçimden galip çıkan CHP yaptı.

Zonguldak’ın merkez dahil olmak üzere 8’inden 6’sını açık ara kazanan CHP’nin bu başarısının altında ne yattığını herkes gayet iyi biliyor. Bu başarının ana nedeni ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz.

Geçim sıkıntısı yüzünden çok zor günler geçiren dar gelirliler ve emekliler bunun faturasını sandıkta AK Parti iktidarına keserek “Bu böyle gitmez, aklını başına al” uyarısı yaptılar.

Zonguldak’ı ve ilçelerini Devrek ve Kilimli dışında adeta ezip geçen CHP adayları 5 sene boyunca görevde kalacak ve bu fırsatları ilerisi adına lehine çevirmeye çalışacak. Buna karşılık AK Parti ise Devrek’i eski başkan ve Milletvekili Özcan Ulupınar’la ve Kilimli ilçesini de yeniden Kamil Altun’la yeni hizmetlerle başarılı 5 yılı geçirmeye çalışacaklar.

Zonguldak merkez başta olmak üzere tüm ilçe seçim sonuçlarına bakıldığında sandıktan çıkan sonuçların AK Parti’yi sandığa gömdüğü görülürken bu kadar açık farkların oluşması da iktidar kanadında ciddi şekilde düşünülmesi gerçeğini ortaya koymuştur.

Oyların sonuçlarına şöyle bir göz atacak olursak CHP’nin yıllar sonra başarısına ve AK Parti’nin de vatandaşların tepki oylarıyla çöküşünü gözler önüne sermektedir.

ZONGULDAK MERKEZ:

CHP Tahsin Erdem 30.256 oy.

AKP Selim Alan oyu: 20.869 oy.

İLÇELER SONUÇLARI:

ÇAYCUMA: CHP Bülent Kantarcı: 10.194 oy.

AK Parti: Bünyamin Bostancı: 5.801 oy.

EREĞLİ: CHP Halil Posbıyık: 31.364 oy.

AK Parti İbrahim Sezer: 19.757 oy.

ALAPLI: CHP Nuri Tekin oyu: 5.747 oy.

AK Parti Recep Ocak: 4.703 oy.

KOZLU: CHP Altuğ Dökmeci: 11.328 oy.

AK Parti Ali Bektaş: 7.94 oy.

GÖKÇEBEY: Vedat Öztürk: 2.849 oy.

AK Parti: Erkan Soner Kodaman: 2.295 oy.

DEVREK: AK PARTİ: Özcan Ulupınar: 7.221 oy.

CHP Çetin Bozkurt: 6.463 oy.

KİLİMLİ: AK PARTİ. Kamil Altun: 4.677 oy.

CHP Erol Sarıal: 3.232 oy.